Безопасност на движението по пътищата (БДП)

Ден на безопасността на пътя

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Decata-ot-DG-Snezhanka-uchastvaha-v-praznik-posveten-na-putnata-bezopasnost-1099990?fbclid=IwAR38v5XtJnInD1QQg7IhM7N3n5Nqp5V6rq52Nc1z9SCQNToI4YVax3bX8jM

Децата от ДГ "Снежанка“ участваха в празник, посветен на пътната безопасност, който се проведе на новата и модерна площадка в двора на детското заведение. На съоръжението, снабдено с всички основни пътни знаци, светофари и пешеходни пътеки, те караха велосипеди и тротинетки и се учиха да спазват правилата за движение.

Със забавни и интересни игри инспектор Ботьо Гиргинов от "Пътна полиция“ - Пловдив“ прикова вниманието на малчуганите и те с удоволствие се включиха в демонстрацията на безопасно пресичане.

На събитието, което се състоя по повод Световния ден за безопасност за движението 29 юни, присъстваха кметът на район "Централен“ Георги Стаменов и заместник-кметът Фиданка Кацарева.

"Благодаря на директора г-жа Анета Найденчовска и на учителите за усилията, които са положили, за да Ви научат да спазвате правилата за безопасност“, обърна се Георги Стаменов към децата и им пожела весели и безгрижни летни дни.

.